bellman-luggage-cart-104031_1280

Cum să-ți organizezi bagajul de cabină pentru un zbor low-cost

De mai bine de cinci ani sunt implicată în revoluția zborului European inițiată de companiile low-cost. Pe lângă beneficiile biletelor super accesibile, low cost-ul a adus și o schimbare a mentalităților și a obiceiurilor de călătorie. Chiar dacă în continuare există cârcotași sau călători care ajung să plătească suplimentar pentru că nu sunt informați, inteligența cred că e cuvântul care definește industria. Te pregătești de călătorie inteligent, ai să a jungi să plătești inteligent.

Marea capacană când te pregătești de călătorie e bagajul de cabină. La o linie aeriană low-cost, bagajul de cabină e cel mai ieftin, iar cu puțină îndemânare pentru un city break nici nu ai nevoie de mai mult.

De-a lungul timpului, am tot strâns o serie de sfaturi, unele venite direct de la manageri ai companiilor low-cost:

  • rulează hainele, așa vei avea mai mult loc în bagaj pentru mai multe articole. Încercat și verificat – bagaj mare de cabină pentru 2 persoane, cât să ne ajungă 5 zile de primăvară în Toscana.
  • lenjerie și tricouri de aceeși culoare încât să nu fie nevoie de alte zeci de articole ca să le asortezi
  • bagă șosete în încălțămintea din bagaj. Economisești spațiu și pantofii nu se mai turtesc
  • organizează-și pe fiecare zi ținuta, și nu-și fie teamă să porți două zile la aceleași haine
  • poartă pe zbor cele mai voluminoase și groase articole. Scapi de grija gasirii unui loc și în plus, de obicei zborurile low-cost sunt programate dis de dimineată. Ia pe tine hanoracul sau haina mai groasă.
  • nu uita că e posibil să vii și de acolo cu noi articole. Unde să intre dacă pleci cu valiza burdușită de acasă? Nu mai bine pleci cu ea mai goală și te întorci cu ea plină?
  • cum la controlul de securitate toate recipientele cu lichide care depășasesc 200 ml (și 1l în total) îți vor fi confiscate, ia-ți crema de noapte, demachiantul și șamponul pentru câteva zile în recipiente mai mici, care să încapă toate în punguța resigilabila acceptată în bagajul de mână.

Și nu înainte de toate, îmbracă-te comod…și cu stil. Te duci să descoperi un oraș nou, nu să scoți la plimbare rochia cu paiete.About

Tânără visătoare plec în călătoria vieții. După aproape 6 ani petrecuți în PR-ul românesc alături de cei mai profesioniști colegi și șefi, dar și cei mai cool clienți, ma pregătesc să descopăr lumea. Prima oprire Frankfurt. Din ianuarie 2015 se va numi acasă.


'Cum să-ți organizezi bagajul de cabină pentru un zbor low-cost' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Copyright 2014 - 2015 © andreealascu.ro by Andreea Lascu