folding-map-360382_1280

Cum să-ți planifici o călătorie

După niște zile de analize, comparații și căutat bilete de avion și cazare…. am ales Berlin! Abia ce n-am întors.

Pașii către Berlin:

  1. Bugetul călătoriei. Prioritar pe lista noastră era Amsterdam. Dar după niște calcule scurte, am decis să alegem totuși ceva mai accesibil și să mai amânăm Amsterdamul, poate pentru o perioadă nu atât de populară și implicit mai scumpă. Asta în condițiile în care biletele de avion erau similare. Cazarea a facut diferența.
  2. Biletul de avion și cazarea. Odată luate, scapi de-o mare grijă. Timp de câteva zile am urmărit fluctuațiile biletelor de avion. Din fericire, la Air Berlin prețul a rămas constant. Iar rezervarea la hotel – pe Booking.com. Am ales hotelul în funcție de comentariile utilizatorilor și în funcție de apropierea față de o stație de metrou sau S-Bahn.
  3. Search și Research. De aici începi să cunoști orașul în care mergi și să fii nerăbdator să ajungi în locurile despre care citești. Peste tot pe unde am fost, am preferat să citesc despre experiențele celor care deja au fost acolo. Pentru Berlin m-am inspirat de pe blogul lui Imperator și al lui Turistu, Alex Filip (Turistu.ro) are pe blog chiar un ghid turistic în format PDF, plin de informații super utile.
  4. Informații utilitare. Marile oașe europene concentrează tot ce-i util pe site-urile dedicate turiștilor. Așa și Berlin. De pe site afli ce variantă de Berlin Welcome Card ți se potrivește, încât să nu cheltui averi pe transport și pe intrările la muzee, afli ce evenimente importante au loc sau zonele must see, despre transportul de la aeroport-hotel-aerport, gastronimie locală etc.
  5. Planul de atac. După atâta research și planul nostru de atac a prins contur. După 50 de minute de zbor FRA-TXL, am ajuns marți la 12:00 pe Tegel. În maxim 30 de minute am ajuns în centru și de acolo am luat S-ul spre hotel. Chiar dacă check-in-ul putea face după ora 14:00, ne-au primit și mai devreme. Miercuri ne-am făcut rezervare pentru o vizită la Domul Bundestag-ului. Nu suntem fani muzee, ci mai degrabă descoperirii orașului în stradă, așa că ne-am luat încălțări comode și am luat orașul la pas. Ziua de joi am dedicat-o Potsdamului. Culmea, în ziua în care s-au aniversat 70 de ani de la încetarea razboiului noi n-am fost în oraș. Iar vineri zborul de întoarcere a fost abia la 21:25.
  6. Bagajul de călătorie. Pentru 4 zile, câte un bagaj mic de cabină. Doar nu mergem la fashion show.

 

Next stop, Berlin!

 About

Tânără visătoare plec în călătoria vieții. După aproape 6 ani petrecuți în PR-ul românesc alături de cei mai profesioniști colegi și șefi, dar și cei mai cool clienți, ma pregătesc să descopăr lumea. Prima oprire Frankfurt. Din ianuarie 2015 se va numi acasă.


'Cum să-ți planifici o călătorie' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Copyright 2014 - 2015 © andreealascu.ro by Andreea Lascu