brain-605603_1280

DA sau NU?

Cărților self-help, cursurilor, seminariilor, tutorialelor video de dezvoltare personală?

La cum sunt scrise sau structurate, toate cu o can-attitude pare că dezvoltarea personală își are rădăcinile în America. Nu vreau să-i fac o istorie, ci doar să listez motivele pentru care, poate din cand în când nu strică să ne aplecăm urechile la ce zic alții mai citiți, învățați sau trecuți prin viață.

DA pentru că, deși toate relatează truisme, rareori ne aducem aminte să trăim clipa prezentului, să renunțăm la trecut și sa nu ne mai preocupe viitorul, să nu mai reacționăm ci să răspundem la ceea ni se întâmplă.

NU dacă iei totul mot-a-mot, fără să treci informațiile prin propriul filtru de gândire și să-ti dai seama că un anumit sfat îți face bine când altul simți că nu și se adresează ție.

DA dacă ai mintea deschisă și ai ajuns la un punct în viață în care simți că inspirația pentru o viață mai bună poate veni din afară. Trebuie doar să-ți deschizi urechile să auzi și să accepți și părereri care contravin convingerilor tale personale.

NU dacă te crezi atotputernic, atotștiutor și perfect. Și nu ai nevoie de nici un ajutor. Chiar ești?

Un mare DA în special în momentele în care ești prea prins în rutină și ai pierdut legătura cu tine însuți. O carte, un tutorial, un seminar în momente cheie din viața ta îți pot da imboldul de a schimba totul.

NU dacă pentru tine e bine să fii văzut cu o carte interesantă în mână și nu-ți intră nimic în cap. Și de ți-ar intra, dar nu aplici nimic, tot aia e.

DA dacă vrei să ieși din turmă, să fi cu un pas înaitea celor mulți și blazați.

DA dacă pentru tine dezvoltarea personală înseamnă și hobby-uri, sport, natură, muzică, joacă, povești.About

Tânără visătoare plec în călătoria vieții. După aproape 6 ani petrecuți în PR-ul românesc alături de cei mai profesioniști colegi și șefi, dar și cei mai cool clienți, ma pregătesc să descopăr lumea. Prima oprire Frankfurt. Din ianuarie 2015 se va numi acasă.


'DA sau NU?' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

Copyright 2014 - 2015 © andreealascu.ro by Andreea Lascu