Învață germana online

Până pe 7 septembrie sunt în vacanță. După două module de limbă (200 de ore de curs), încep ușor ușor să citesc statusuri pe Facebook în germană, să înțeleg titluri de ziar sau să am o conversație simplă la telefon sau față-n față. Dar efortul de învățare trebuie susținut….chiar și în vacanță. Așa că uite cum o să-mi umplu timpul învățând sau citind:

 1. Dicționar online (englez-german): http://www.leo.org/. Google Translate nu e tocmai pus la punct și face greșeli mari de traducere. E potrivit ca să înțelegi un context, dar pentru cuvinte, genuri, articole, verbe și formele la trecut LEO mi-a devenit cel mai bun prieten.
 2. O jocă de adunat lingouri (engleză-germană): https://www.duolingo.com/ . O metodă interactivă și distractivă. Partea faină e ca are multe exerciții de ascultat și tu trebuie să redai ce zice roboțelul acolo. În plus, site-ul face niște statistici ale nivelului tău (de exemplu la germană cică am o fluență de 17%) și chiar te simți bine când treci de la un nivel la altul. Partea mai puțin faină: am pățit-o la franceză, daca nu traduci întocmai cum vrea roboțelul (deși e corect), nu ești punctat. Duolingo e perfect pentru cei care au un prim contact cu o limbă străină.
 3. Gramatica explicată și excerciții (în germană): https://deutsch.lingolia.com/de/grammatik. Chestia faină e că la fiecare capitol de gramatică, ai parte de exerciții dedicate dar și de corectură. Cool nu?!
 4. Deutsche Welle (engleză și germană): http://www.dw.com/en/learn-german/s-2469. După ce te înregistrezi, ai acces la exercițiile grupate în funcție de nivel. Și ai de toate: gramatică, exerciții audio, exerciții de scris.
 5. Din cărțile de curs (în germană): http://xportal.klett-sprachen.de/berlinerplatz/. Cursurile mele se vor încheia cu un examen de limbă recunoscut de statul german. Asta se va întâmpla după ce ajung la nivelul B1. Cărțile de la curs pentru asta te pregătesc, pentru examen. Cu exerciții de scriere, de ascultare…Site-ul urmărește întocmai manualele și vine în completare cu exerciții de gramatică sau de vocabular, inclusiv audio.
 6. Construiește-ți vocabularul citind (în germană): http://www.deutsch-perfekt.com/. Varianta online a revistelor Deutsch Perket, site-ul adună texte (semnalizate în funcție de gradul de dificultate) dar și exerciții de vocabular pe baza textelor citite.
 7. Cărți: Amazon.de (în germană) are câteva zeci de cărți pentru copii ce pot fi descărcate gratuit. Eu am ales până acum cărți ce se adresează copiilor de 3-4 ani, probabil în câteva săpămâni pot să mai urc o categorie de vârstă 🙂
 8. Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=15Gnw3raoQw. Recomandare de la una din profe, seria de videoclipuri Easy German. Sunt aranjate în funcție de tema abordată.
 9. Facebook (română-germană): ca exemplu unul din grupurile care ne învață germană: https://www.facebook.com/groups/Cursdelimbagermana/?fref=ts. Sunt mult mai multe. Partea faină la ele că noțiunile de gramatică sunt explicate pe întelesul oricui. Important: n-ar trebui să reprezinte singura sursă de învățare, ci mai degrabă o completare.

Bonus

Ghidurile de limbă Rosetta Stone sau Pimsleur (engleză-germană). Pot fi cumpărate sau descărcate direct (acolo unde download-ul online este permis) J

Deși am listat doar câteva surse, internetul e plin de soluții salvatoare. Nu ne rămâne decât să punem osul la treaba.

 

6 thoughts on “Învață germana online”

 1. yes, leo.org rulz 🙂 multumesc pentru info, unele le stiam, altele nu, trebuie sa le verific in amanunt 🙂
  eu incep A2.1 in septembrie (inscrisa de la sf lui mai, mi s-au lungit urechile de atata asteptat)

  adaug si:
  memrise (ca alternativa la duolingo, mna, sa nu ne plictisim)

  fluentU (filmulete in germana, in fctie de nivel, la cele for free ai si vocabular in engl, la cele cu plata poti doar asculta, nu vezi vocabularul, dar merge si asa, daca le asculti de suficient de multe ori incepi sa intelegi 🙂 )

  si eu mai arunc un ochi si pe acest site, l-am descoperit intamplator, insa m-a ajutat sa clarific niste informatii de gramatica http://joycep.myweb.port.ac.uk/abinitio/index.html

  1. Multumesc de info Andreea. Stiuuu, dureaza cu scolile astea pe aici pentru ca sunt foarte multi. Si mie mi-a luat ceva pana sa incep, asta si dupa ce m-am dus peste ei sa-i trag de maneca…eu am inceput de la A1.2 si in septembrie o sa fiu A2.2. Sunt super faine cursurile, sper sa ai noroc de profi seriosi si colegi constiinciosi. Eu am nimerit sa am o grupa foarte faina, suntem multi tineri si ne tragem unul dupa altul.

 2. Buna, a trecut ceva timp de cand nu ai mai scris, sunt curios ce ai facut cu B2, eu urmeaza sa am examenul pentru B1 in iunie si ma gandesc ce sa fac dupa.

  1. Daa, mare dreptate ai…trebuie sa ma aduc un pic si sa repornesc motoarele. Nici eu nu stiu de B2 inca, tocmai ce-am sunat azi la scoala sa-i intreb de certificat si mi-au zis ca ar trebui sa ajunga saptamana asta. A fost foarte greu B2-ul, nu mai sunt atat de sigura ca pe asta o sa-l iau. Partea buna e ca daca pic una dintre parti (scris sau oral) pot sa repet doar una singura 🙂 cred ca primul articol o sa fie despre examen mi-ai dat tema de gandire. Mult succes pentru B1. Dupa ti-as recomanda sa continui, insa s-ar putea sa nu ai acelasi avant ca la inceput, cel putin asa a fost la mine. Nivelurile superioare de limba incep sa fie mult mai grele si complicate si nici nu mai simti ca inaintezi, ai crede ca bati pasul pe loc, insa nu e chiar asa…asa ca…reziata! N-o sa te doboare pe tine o limba straina 🙂

    1. Si ca tot vorbeam, soarat a facut sa ajunga si certificatul meu de B2, am luat 240 de puncte in total din 300 aduca Gut 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *